Wat is de beste camperverzekering voor mij? 

Het kan een behoorlijke klus zijn om de beste camperverzekering te vinden. Gelukkig hebben wij een overzichtelijke tabel gemaakt waar je camperverzekeringen vergelijken kunt. Hier zie je overzichtelijk wat het aanbod, maandelijkse premie, het eigen risico en de vergoeding is. Kijk op camperverzekering vergelijken en bespaar een hoop uitzoekwerk. Hieronder lees je hoe je jouw camper kunt verzekeren en welke aanvullende camperverzekeringen er zijn. Ook geven we enkele tips bij het afsluiten. Zo weet jij wat voor jou de beste camperverzekering is.

Soorten camperverzekeringen

Je kunt kiezen uit 3 verzekeringen: WA, WA beperkt casco en WA volledig casco. 

WA camperverzekering

Deze verzekering is verplicht al wil je met je camper de weg op. Je bent dan verzekerd tegen schade die je aan anderen op de weg toebrengt. Heb je zelf schade, dan krijg je die niet vergoed. 

WA beperkt casco 

Deze verzekering is uitgebreider dan de standaard WA verzekering. Je bent bij deze verzekering ook verzekerd tegen diefstal. Daarnaast ben je verzekerd tegen storm, brand en hagel. Dit zijn zaken waar jij niks aan kan doen, maar jou wel zijn overkomen. Er is hier geen schuldige voor aan te wijzen. Hier kan je je voor dus verzekeren. 

WA volledig casco 

Dit is de meest uitgebreide verzekering. Hiermee ben je ook verzekerd tegen schade die je zelf hebt veroorzaakt. Stel je slipt en raakt van de weg, dan ben je met deze verzekering verzekerd voor de ontstane schade. Deze verzekering is het duurst, omdat je hiermee voor bijna alle risico’s bent gedekt. 

Camperwaarde  

Bij het afsluiten van de beste camperverzekering is het goed om je af te vragen tegen welke waarde je de camper wilt verzekeren. Dit bepaalt welke waarde je krijgt uitbetaald als je camper is gestolen bijvoorbeeld. Hoe hoger deze waarde, hoe hoger de premie. 

Nieuwwaarde 

Je bent verzekerd voor het volledige aankoopwaarde van de camper. Dit is de meest dure vorm. 

Aanschafwaarde 

Dit is van toepassing op campers die tweedehands zijn gekocht. De aanschafwaarde van een tweedehands camper zal lager zijn, dan de nieuwwaarde. Het zou zonde om je tegen de nieuwwaarde te verzekeren, omdat je dan onnodig hoge premie betaalt. 

Taxatiewaarde

Als jouw camper wat ouder is, of je hebt hem zelf gebouwd, dan kan het verstandig zijn om voor deze optie te kiezen. Je wilt je camper goed getaxeerd hebben, omdat je dan precies genoeg premie betaalt. Is de waarde te laag, dan loop je risico dat bij diefstal te weinig geld wordt uitgekeerd. Is de waarde te hoog, dan betaal je onnodig veel premie.

Dagwaarde 

Is je camper tegen dagwaarde verzekerd, dan zal het uitgekeerde bedrag lager zijn dan bij de andere opties. Het voertuig wordt sneller total loss verklaard. Je krijgt minder uitgekeerd en daardoor is de premie ook het laagst. 

Camperverzekering en aanvullende dekkingen 

Je kunt optioneel nog extra zaken verzekeren om met een goed gevoel op reis te gaan. De aanvullende dekkingen zijn meestal de volgende:

Rechtsbijstand

Kom je in een conflict met de garage of met de schuldeisers, dan kan juridische ondersteuning prettig zijn. Hiermee krijg je de juiste juridische hulp tijdens zo’n conflict. 

Ongevallen-inzittenden verzekering 

Als een van de inzittende betrokken is geraakt bij een ongeluk, kan het fijn zijn om te verzekeren tegen de geleden schade. Dit kan verlies van inkomen zijn, maar ook de kosten van de behandeling. Ook de schade aan bagage en kleding kun je hiermee verzekeren. 

Inboedelverzekering 

De inboedel zijn alle losstaande spullen die zich in de caravan bevinden. Bij brand of diefstal krijg je deze vergoed. Bij sommige verzekeraars zit de inventarisverzekering er standaard bij. Je bent dan automatisch tot een bepaalde inboedelwaarde verzekerd. Het is handig om dit na te gaan, als je een inboedelverzekering wilt. Het staat in de verzekeringskaart vermeld. 

Hulp bij pech onderweg 

Als je pech hebt onderweg, is het fijn als je daar hulp bij krijgt. Bij sommige camperverzekeringen kan je hier aanvullend voor verzekeren. Bij een enkeling zit dit er standaard bij.

Tips bij het kiezen van de beste camperverzekering 

No claim korting

Je wordt door de verzekeraar beloone als je schadevrije jaren hebt. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting. Dit kan wel oplopen tot 80% op je maandelijkse premie. Je bouwt dit percentage door de jaren heen op. Als je hier naar kijkt kan je dus een hoop besparen op je verzekering!

Eigen risico

Bij camperverzekeringen heb je vaak te maken met een eigen risico. Deze kan per verzekeraar verschillen. Hoe lager het eigen risico, hoe hoger de premie. Let hierbij dus op bij het afsluiten.

Wat is de beste camperverzekering voor mij?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de camperverzekering, kun je nu een keuze maken voor wat jij belangrijk vindt. Er zijn zoals hierboven staat veel opties waaruit je kunt kiezen. Je kunt deze opties met elkaar vergelijken op de pagina: camperverzekering vergelijken