Goedkoopste Camperverzekering

Een goedkope camperverzekering vinden kan lastig zijn, zeker als je niet weet waarop te letten. Er zijn een aantal partijen die een verzekering aanbieden. Daarbinnen zijn er ook verschillende vormen. Wil je je standaard WA verzekeren of All Risk? Je hebt veel keus. In dit artikel leggen we eerst uit wat er precies vergoed wordt per verzekering en daarna volgen de goedkoopste camperverzekeringen per categorie. 

Dekking Camperverzekering

Er zijn verschillende camperverzekeringen. De dekking kan per verzekering verschillen. De verzekeringen zijn grofweg in 3 varianten in te delen. Hoe meer je verzekerd wilt hebben, hoe hoger de maandpremie. Bekijk dus wat belangrijk is voor jou en of je dat risico echt af wil dekken. Hieronder zie je wat er per variant is verzekerd. 

 

Schadevrije Jaren Camperverzekering

Het aantal schadevrije jaren heeft veel invloed op de hoogte van de maandpremie. Hoe meer je er hebt, hoe meer korting op de maandpremie je krijgt. De korting kan oplopen tot wel 80% op de maandpremie bij 8 schadevrije jaren. Bij het afsluiten heb je hier zelf geen invloed op, aangezien je tijd nodig hebt om deze op te bouwen. Ze zijn wel handig want het scheelt veel op de maandpremie. 

Aanschafwaarde Camperverzekering

Een andere belangrijke factor bij het afsluiten van een camperverzekering is de aanschafwaarde. Hoe hoger de waarde van de camper, hoe hoger de premie. Bij een  WA verzekering, maakt dit niet uit. Je bent alleen verzekerd voor de schade bij de ander veroorzaakt. Dit heeft dus niets met jouw eigen camper te maken. De aanschafwaarde is belangrijk bij een Wa Plus en een All Risk camperverzekering. Daar krijg je de schade van je eigen camper (deels) vergoed. Bij de meeste verzekeraars dien je de waarde van de camper op te geven tijdens het afsluiten van de verzekering. Aan de hand daarvan wordt de maandpremie berekend. Weet je dit niet, dan kan de waarde altijd getaxeerd te worden. 

Goedkoopste Camperverzekering

Nu je weet welke factoren veel invloed hebben op de prijs  en welke zaken er gedekt worden, kan je voor jezelf bepalen welke verzekering het best bij je past. Is dat een WA, WA + of een All Risk camperverzekering? Hieronder zie je een overzicht van de goedkoopste camperverzekering per categorie.

Goedkoopste WA camperverzekering

De WA camperverzekering is de goedkoopste verzekering. Je hebt hierbij de minimale dekking. Om met de camper de weg op te mogen is minimaal een WA verzekering vereist. Hieronder zie je wat de goedkoopste WA verzekering is. Deze gegevens zijn gebaseerd op 0 schadevrije jaren. Heeft u meer schadevrije jaren, dan krijgt u korting op deze maandpremie. 

Goedkoopste WA camperverzekeringMaandpremieBereken jouw premie

€28,50

€33,54

€37,39

€40,74

€44,06

Op de pagina camperverzekeringen vergelijken kan je de maandpremie voor jouw situatie berekenen. 

Goedkoopste WA + beperkt casco camperverzekering

Bij deze verzekering heb je iets meer verzekerd. Naast de schade veroorzaakt bij anderen, is ook diefstal en schade door noodweer gedekt. Bekijk de mogelijkheden hieronder en vind de goedkoopste WA plus verzekering. De prijzen zijn gebaseerd op 0 schadevrije jaren en een aanschafwaarde van €20.000,-. Heb je meer schadevrije jaren, dan ontvang je dus korting op deze maandpremie. 

Goedkoopste WA+ verzekeringMaandpremieBereken jouw premie

€55,73

€57,19

€62,06

€64,59

€92,77

Benieuwd naar de maandpremie voor uw situatie? Bekijk de pagina camperverzekeringen vergelijken.

Goedkoopste WA volledig casco (all risk) camperverzekering

Wil je alle risico’s gedekt hebben, dan is een all risk camperverzekering iets voor jou. Bekijk het lijstje hieronder voor de goedkoopste all risk verzekering. Deze prijzen zijn gebaseerd op 0 schadevrije jaren en een aanschafwaarde van €20.000,-. Heb je meer schadevrije jaren? Dan betaal je een lager bedrag per maand. 

Goedkoopste WA All Risk camperverzekeringMaandpremieBereken jouw premie

€88,31

€89,56

€111,54

€122,72

€149,10

Op de pagina camperverzekeringen vergelijken berekend je de maandpremie passend bij jouw situatie. 

Camper verzekering vergelijken 

Voor het complete overzicht en uitgebreide tabel verwijzen we je graag naar de pagina waar je alle camperverzekeringen vergelijken kunt. Hier kan je zelf het aantal schadevrije jaren en de aanschafwaarde invullen. Aan de hand van deze gegevens kan je de goedkoopste camperverzekering voor jou selecteren.