Verkoop campers sterk gestegen 

campers

Campervakanties worden steeds populairder. Er zijn nog nooit zoveel nieuwe campers en tweedehands campers verkocht als in het afgelopen jaar. De camper trend is in een aantal andere Europese landen al een tijdje aan de gang. Nederland volgt nu ook. De camper geeft vakantiegangers een gevoel van vrijheid. 

Uit de cijfers van het BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI) is gebleken dat er 28,3 procent meer campers zijn verkocht dan het jaar ervoor. Dit zijn ruim 3.000 nieuwe campers. Niet alleen de vraag naar nieuwe campers steeg enorm. 17.000 mensen kochten een tweedehands camper in 2021. Een stijging van bijna 18 procent ten opzichte van 2020. De groei is enorm en lijkt voorlopig nog niet te stoppen. Het vinden van een camper voor de zomervakantie wordt steeds lastiger. 

De corona crisis heeft er mede voor gezorgd dat de populariteit van de camper zo enorm is gestegen. Met een camper kan je makkelijk van de ene naar de andere omgeving reizen. Je bent enorm flexibel. Als er in een land bepaalde maatregelen zijn kan je verkassen naar een ander land. Hetzelfde geldt voor het weer. Is het een aantal kilometers verderop lekkerder, dan kan je daar naartoe gaan. Dat maakt reizen met de camper heel erg aantrekkelijk. Zorg er echter wel voor dat je de juiste camperverzekering afsluit voordat je op pad gaat.

Eigen vakantie terugverdienen 

Een bijkomend probleem is dat het na het aanschaffen van je nieuwe camper nog wel even duurt voordat je hem geleverd krijgt. Er kan soms wel een jaar overheen gaan, omdat bepaalde onderdelen niet te verkrijgen zijn. Vaak besluit men dus voor het eerst op vakantie te gaan met een tweedehands camper. Met als gevolg dat de waarde van de tweedehands camper niet afneemt, maar juist stijgt. Ook met het verhuren van de campers vangen camper eigenaren een leuk bedrag. Met dit bedrag verdienen zij zelfs hun eigen vakantie terug. Dat is mooi meegenomen.

Camper benodigdheden

Niet alleen de campers zelf zijn enorm in trek. Er is ook steeds meer vraag naar diverse camper benodigdheden. Denk hierbij aan allerlei veiligheidsartikelen als sloten en alarmsystemen. Maar ook stoelhoezen, led verlichting en nog veel meer. Al deze camper spullen en accessoires kunnen helaas bij gebruik al snel beschadigd raken. Wat natuurlijk enorm zonde is. Want zowel de camper als de accessoires zijn een kostbaar bezit. Door een camperverzekering af te sluiten ben je (deels) verzekerd voor schade, diefstal en andere gevallen. 

Een kampeertafel is een van de benodigdheden die echt niet mag ontbreken als je met de camper op vakantie gaat. Als je met de camper op reis gaat wil je uiteraard gezellig met het gezin aan een tuintafel eten. Een vouwtafel is ideaal voor het kamperen omdat je deze kunt plaatsen waar je wilt. In de schaduw of juist lekker in het zonnetje zitten? Met de onderstaande vouwtafels is dit geen probleem. Onderstaande tafels zijn zeer eenvoudig op te vouwen en op te zetten. Ook zijn de tafels UV bestendig en zorgt het stalen frame voor veel stevigheid.

5/5 - (1 stemmen)